Desteklenen Projeler
-
2018 - Devam Ediyor Endüstriyel Atıklardan Kazanılan Antosiyaninlerin Mikroenkapsülasyonu ve İşlenmiş Gıdalarda Kullanımı
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
AKYÜZ E., ÇELİK S. E., BEKDEŞER B., SÖZGEN BAŞKAN K. (Yürütücü)
-
2019 - 2021 Toplam tiyol tayini için yeni bir spektrofotometrik yöntem geliştirilmesi
-
2016 - 2020 Türkiye’de yetişen bazı tıbbi ve aromatik bitkilerden hazırlanmış ticari ürünlerin karakterizasyonu ve karşılaştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Apak M. R. (Yürütücü), Sözgen Başkan K., Çelik S. E., Demirci Çekiç S., Bekdeşer B., Bener M., et al.
-
2017 - 2018 pKresol Probu Esaslı Yeni Bir Spektroflorometrik Yöntem ile Biyotiyollerin Hipobromoz Asit Süpürme Aktivitelerinin Belirlenmesi
-
2017 - 2017 Optical Sensors and Nanoprobes for Antioxidant Assessment
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
APAK M. R. (Yürütücü), SAĞLAM Ş., DEMİRCİ ÇEKİÇ S., ÇELİK S. E., BENER M., BEKDEŞER B., et al.
-
2016 - 2017 Gıdalarda Bulunan Tiyol Grubu Antioksidanların Peroksinitrit Anyonu Süpürme Aktivitelerinin Ölçümü için Gentisik Asit Problu Yeni Bir Spektroflorometrik Yöntem Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZYÜREK M. (Yürütücü), ŞAHİN M., ÇELİK S. E., APAK M. R., BEKDEŞER B., GÜÇLÜ K., et al.
-
2016 - 2017 Hypericum Scabrum L., Papaver fugax var. Poiret platydiscus cullen ve Achillea Vermicularis Trin. şifalı bitkilerinin antioksidan özelliklerinin incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZYÜREK M. (Yürütücü), APAK M. R., GÜÇLÜ K., BEKDEŞER B., BENER M., KIBRISLIOĞLU G., et al.
-
2016 - 2016 Novel nanoparticle-based colorimetric probes and sensors for determining phenolic antioxidants, biothiols, nitrite and hydrogen peroxide
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
APAK M. R. (Yürütücü), ÖZYÜREK M., GÜÇLÜ K., ARDA A., ÇELİK S. E., SAĞLAM Ş., et al.
-
2012 - 2014 Polifenollerin Hipokloroz Asit Süpürme Aktivitelerinin Ölçümü için Resorsinol Problu Yeni Bir Spektroflorometrik Yöntem Geliştirilmesi
-
2011 - 2013 Biyolojik Örneklerde ve Gıda Ekstraktlarında Reaktif Oksijen Türleri Süpürme Etkinliği ve Antioksidan Enzim Aktivite Ölçümü İçin Moleküler Spektroskopik Sensör Geliştirilmesi
-
2011 - 2013 Gıda Antioksidanları Ölçümü Ar-Ge Merkezi
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
GÜÇLÜ K., APAK M. R. (Yürütücü), BEKDEŞER B.
-
2007 - 2009 Hidroksil ve Süperoksit Radikallerinin Süpürülmesine Dayalı Yeni Antioksidan Aktivite Tayin Yöntemlerinin Geliştirilmesi