Dişi ve Erkek Ginkgo biloba Yapraklarında Meydana Gelen Mevsimsel Senesensin Kademeleri Sırasındaki Biyokimyasal Değişiklikler

Tezin Yürütüldüğü Kurum: İstanbul Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Türkiye

Öğrenci: Alpinçağla ÇETİN

Danışman: Serap Sağlam

Ginkgo biloba kozmetik ve ilaç sanayiinde kullanılan oldukça değerli bir bitkidir. Yaprakları çay olarak da sağlık sektöründe kullanılmaktadır. Bu çalışmanın amacı bitki yapraklarının farklı sararma aşamalarında tespit edilerek maddelerin oransal değişimlerinin ortaya konmasıdır. Bu çalışmada İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesinden farklı mevsimlerde toplanacak Ginkgo biloba yaprakları, senesens derecelerine göre tasnif edilecek, her birinin senesense uğrama aşamalarında meydana gelen biyokimyasal değişiklikler (klorofil, karotenoid, protein, antioksidan enzim aktiviteleri ve antioksidan maddeler) tayin edilecektir.