POLİETİLEN OKSİT İNCE FİLMLERİNİN DİELEKTRİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ

Tezin Yürütüldüğü Kurum: İstanbul Üniversitesi, Fen Fakültesi, Fizik Bölümü, Türkiye

Tezin Onay Tarihi: 2019

Öğrenci: Onur Potok

Danışman: Hulusi Kemal Ulutaş

Bu çalışmada üç farklı moleküler ağırlığa sahip polietilen oksit (PEO) ince filmler termal buharlaştırma yöntemi ile elde edildi. Örnek kalınlıkları her bir moleküler ağırlık için 20, 100, 250 ve 500 nm olarak belirlendi. Örneklerin kapasite (C) ve kayıp faktörü (tanδ) ölçümleri oda sıcaklığında ve 1 Hz - 20 MHz frekans aralığında dielektrik spektroskopi yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Elde edilen sonuçlardan faydalanarak dielektrik sabiti, dielektrik kayıp ve alternatif iletkenlik değerleri hesaplanmıştır. Bu örneklerin dielektrik özelliklerinin kalınlık, frekans ve molekül ağırlığına bağlı davranışı incelenerek, yapıdaki mümkün polarizasyon mekanizmaları belirlenmiştir.