“Bir Satir Yazarı Olarak Iuvenalis'in Roma'ya Bakışı”

Tezin Yürütüldüğü Kurum: İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye

Tezin Onay Tarihi: 2012

Öğrenci: Figen Şahin

Danışman: Bedia Demiriş

Bir Satir Yazarı Olarak Iuvenalis'in Roma'ya Bakışı? konulu bu çalışmamız kapsamında, Decimus Iunius Iuvenalis'in kaleme almış olduğu Saturae eseri ışığında, yazarın Roma dünyasına bakışı incelenmiş ve o dönemin Roma'sının sosyal, siyasal ve ekonomik durumu bir satir yazarının bakış açısından algılanmaya çalışılmıştır. Çalışmamız kapsamında temel başvuru kaynağımız olan Iuvenalis'in satirlerinin yanı sıra çağdaşı yazarların eserleri de göz önünde bulundurularak, döneme ışık tutan benzer ya da farklı yaklaşımlar ele alınmıştır. Bununla birlikte Antik kaynaklarda verilen bilgiler, modern araştırmalar ile harmanlanarak, objektif bir biçimde değerlendirilmeye çalışılmıştır.