Tek Parti Dönemi Türk Arap İlişkileri

Duran H., Karaca A.

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, cilt.16, sa.3, ss.203-216, 2011 (Hakemli Dergi)

Tek Parti dönemi Türkiye ile Arap Dünyası arasındaki ilişkilerin ele alındığı çalışmada, ilgili dönem Atatürk Dönemi ve İsmet İnönü Dönemi olmak üzere iki alt başlıkta ele alınmaktadır. Türk-Arap ilişkilerinin gelişememesinin iç ve dış politik nedenleri üzerinde durulmakta ve ilişkilerin istenen düzeyde olmamasının Türkiye tarafından kaynaklanan sebepleri üzerinde değerlendirmeler yapılmaktadır

The relations between Turkey and Arab world is the subject matter of this study which limits its scope to the single party period (1923-1950) divided as Ataturk era and İsmet İnönü era. The study focuses on both domestic and international political reasons behind the weakness of TurkArab relations. A particular attention is given to the evaluations of policies and choices made by Turkish side.